KUNST OP SCHOOL

Krea Varia biedt kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met tal van creatieve en educatieve vaardigheden. Onze activiteiten zijn er op gericht om de creativiteit van het kind te stimuleren, talenten te ontdekken, kinderen zelf aan te zetten tot het bedenken van oplossingen en creaties. Of het nu gaat om muziek, beeldende vormgeving, dans of theater, de creativiteit staat steeds centraal en aldoende leert en ontdekt men. Alle activiteiten worden aangeboden binnen de muren van de school of kinderopvangcentra en nagenoeg direct aansluitend aan de schooltijden. 

                       

PODIUMKUNSTEN

Afhankelijk van de activiteit maken de kinderen kennis met diverse dansstijlen, ritme, performance, samenspel, speltechnieken, stemgebruik. De lessen dragen bij aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het ontdekken van talent. De lessen worden gegeven door vakdocenten in de discipline dans en theater. Alle activiteiten worden afgesloten met een eindpresentatie.

Kortlopende activiteiten (6 tot 10 lessen): Hiphop, Dansavontuur, Sprookjesdans, Cheerleaden, Power Dance, Breakdance, Theaterspeltechnieken, kidstheater, improvisatie, musicalles.

Langlopende activiteiten: Musicaldance Battle, Dance Challenge  


MUZIEK

Kortlopende cursussen op gebied van muziek waarbij de kinderen afhankelijk van de activiteit kennis maken met muziek, ritme, stem- en gehoorontwikkeling, basisvaardigheden van het leren bespelen van een instrument, notenschrift, samen spelen en muziek maken. Alle activiteiten worden afgesloten met een eindpresentatie.

De lessen worden gegeven door ervaren vakdocenten. Alle activiteiten worden afgesloten met een eindpresentatie

Activiteiten: Zang- en koorzang, blokfluitles, gitaarles, keyboardles, djembé, pretorkest, liedjesfestijn.
BEELDENDE VORMGEVING

Kortlopende cursussen op het gebied van beeldende vormgeving met als doel de creativiteit van het kind te ontwikkelen. kinderen kennis te te laten maken met diverse materialen, gereedschappen, technieken, kleurgebruik, compositie, vormgeving en ruimtelijk inzicht. 

Activiteiten: tekenen en schilderen, outdoorkunst. journaling, hip voor nop, filmanimatie, kleuterkunst, architectuur, techniek